15 stappen om je droombruiloft te organiseren.

Stap 1: Stel een budget op

Bepaal hoeveel geld je beschikbaar hebt voor de bruiloft en houd hier rekening mee bij het maken van beslissingen over de lokatie, catering, entertainment en andere details.

Stap 2: Kies een datum

Bespreek met je partner wanneer jullie willen trouwen en kijk of de gewenste datum beschikbaar is bij de lokatie en andere serviceproviders.

Stap 3: Zoek een lokatie

Bepaal of je de bruiloft binnen of buiten wilt houden en zoek een geschikte lokatie die aan jullie wensen voldoet. Overweeg ook of je de ceremonie en de receptie op één locatie wilt houden of op twee verschillende locaties.

Stap 4: Maak een gastenlijst

Bespreek met je partner hoeveel mensen jullie willen uitnodigen en maak een lijst van alle gasten. Houd rekening met het budget en de capaciteit van de lokatie bij het bepalen van het aantal gasten.

Stap 5: Kies een trouwjurk en pak voor de bruidegom

Laat je inspireren door verschillende trouwjurken en pakken en bespreek met je partner wat jullie beiden mooi en geschikt vinden. Maak tijdig een afspraak bij een trouwjurkenwinkel of -atelier om te passen.

Stap 6: Boek een fotograaf en videograaf

Zoek een fotograaf en videograaf die aansluit bij jullie stijl en budget. Bespreek met hen wat jullie verwachten en maak duidelijke afspraken over de tijden en locaties van de fotoshoots.

Stap 7: Boek entertainment en andere serviceproviders

Denk aan een dj of liveband, bloemist, weddingplanner, photobooth, transport en eventueel een trouwambtenaar. Maak duidelijke afspraken met alle serviceproviders en zorg dat alles goed geregeld is.

Stap 8: Plan de catering

Bespreek met een cateraar wat jullie wensen zijn voor het menu en maak duidelijke afspraken over het aantal gasten, tijdstip en locatie.

Stap 9: Regel de bloemen

Overleg met een bloemist wat voor bloemen en bloemstukken jullie willen en maak duidelijke afspraken over de levering en het budget.

Stap 10: Maak een planning

Maak een duidelijke planning voor de dag van de bruiloft, inclusief tijden en locaties voor de ceremonie, fotoshoots, receptie en eventuele andere activiteiten. Zorg dat alle serviceproviders op de hoogte zijn van de planning en dat er voldoende tijd is ingepland voor eventuele onvoorziene omstandigheden. Vergeet ook niet om tijd in te plannen voor jullie eigen rust en ontspanning, zodat jullie de dag kunnen genieten.

Stap 11: Verzend uitnodigingen

Verzend uitnodigingen naar alle gasten op tijd, zodat ze weten wat er verwacht wordt en wat voor kleding gepast is.

Stap 12: Regel vervoer

Bespreek met een vervoersbedrijf wat voor vervoer jullie willen voor jullie bruiloft, zoals een limousine of oldtimer. Maak duidelijke afspraken over de tijden en de prijs.

Stap 13: Plan de honeymoon

Bespreek met je partner waar jullie na de bruiloft heen willen op honeymoon en boek het vervoer en accommodatie.

Stap 14: Maak een checklist

Maak een checklist van alle dingen die je moet regelen voor de bruiloft, zodat je niets vergeet en alles op tijd geregeld is.

Stap 15: Geniet van de dag

Probeer op de dag zelf te ontspannen en te genieten van alle mooie momenten. Laat de stress los en focus op het feit dat je gaat trouwen met de liefde van je leven.