Een fotobooth huren voor je feest, bruiloft of andere speciale gelegenheid kan een leuke manier zijn om herinneringen te maken en te delen met je gasten. Maar hoe weet je nu precies wat je moet doen en waar je aan moet denken bij het huren van een fotobooth? Hieronder geven we je een stap-voor-stap handleiding om je op weg te helpen.

  1. Zoek een gerenommeerd fotobooth bedrijf in je omgeving. Er zijn waarschijnlijk verschillende opties in je regio, dus neem de tijd om te vergelijken en lees reviews van andere klanten. Kijk ook naar de verschillende pakketten die ze aanbieden en welke diensten inbegrepen zijn, zoals assistentie van een medewerker, props en accessoires, en digitale of fysieke afdrukken van de foto’s.
  2. Maak duidelijke afspraken met het fotobooth bedrijf. Zorg ervoor dat je precies weet wat je krijgt voor je geld, hoe lang de fotobooth beschikbaar is en wat er gebeurt als er problemen zijn tijdens het event. Vraag ook naar de annuleringsvoorwaarden in het geval dat je besluit om het fotobooth huren te annuleren of uit te stellen.
  3. Bedenk hoe je de fotobooth wilt inzetten tijdens het evenement. Wil je dat de fotobooth de hele tijd beschikbaar is voor gasten om te gebruiken, of wil je het gebruiken voor bepaalde tijdsblokken, zoals tijdens de cocktailuurtjes of na het diner? Overleg met het fotobooth bedrijf wat het beste werkt voor jouw evenement.
  4. Denk na over hoe je de fotobooth wilt aankleden en accessoires wilt gebruiken. Veel fotobooth bedrijven bieden verschillende props en accessoires, zoals hoeden, briljantjes, boa’s en spandoeken, om de foto’s nog leuker te maken. Bedenk of je deze wilt gebruiken en hoe je ze het beste kunt integreren in de stijl van je evenement.
  5. Zorg ervoor dat je een geschikte locatie hebt voor de fotobooth. Houd rekening met de ruimte die nodig is voor de fotobooth zelf, en ook voor eventuele wachtrijen of gasten die willen kijken terwijl anderen foto’s maken. Overleg met het fotobooth bedrijf wat de beste locatie is voor de fotobooth op je evenement.
  6. Communiceer duidelijk met het fotobooth bedrijf over de logistiek van het opzetten van de fotobooth. Maak afspraken over wanneer ze aanwezig zullen zijn om de fotobooth op te zetten en af te breken, en zorg ervoor dat je weet wat je moet doen als er problemen zijn.
  7. Maak duidelijke afspraken over hoe de foto’s na het evenement worden gedeeld met je gasten. Veel fotobooth bedrijven bieden digitale afdrukken van de foto’s via een online galerie, zodat je gasten de foto’s kunnen downloaden en delen. Overleg met het fotobooth bedrijf hoe deze dienst precies werkt en wat de opties zijn voor het delen van de foto’s.
  8. Denk na over hoe je de fotobooth wilt integreren in het programma van je evenement. Wil je dat de fotobooth beschikbaar is voor alle gasten, of wil je het gebruiken als een soort van entertainment tijdens bepaalde momenten van de dag? Hoe je de fotobooth ook gebruikt, zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met het fotobooth bedrijf over hoe het geïntegreerd wordt in het programma.

Het huren van een fotobooth kan een leuke en onvergetelijke toevoeging zijn aan je evenement. Door deze stap-voor-stap handleiding te volgen en goed te communiceren met het fotobooth bedrijf, kun je ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat je en je gasten kunnen genieten van deze leuke activiteit.